Aanplanten & verplanten

Duurzaam & kwalitatief aanplanten

Boomverzorging Günther heeft veel respect voor bomen. Bomen vertegenwoordigen ouderdom, schoonheid, de wonderen van het leven en de groei. Daarom focussen wij ons altijd op duurzame en kwalitatieve aanplanting

Enkel gezonde bomen kunnen optimaal in onze leefomgeving functioneren en tot volwaardige exemplaren uitgroeien. Wij komen eerst langs om te luisteren naar uw boomkeuze. Daarna kijken wij of de standplaats en groeiplaats daarvoor geschikt zijn. Zo niet, kunnen wij u helpen om de geschikte boomsoort te kiezen.

Standplaatsverbetering

Vooraleer we tot aanplanten of verplanten kunnen overgaan, bereiden we de toekomstige standplaats volledig voor. Daarbij zorgen we ervoor dat er voldoende water, zuurstof en mineralen aanwezig zijn en dat er voldoende doorwortelbaar bodemvolume is. Een duurzame plantplaats zorgt ervoor dat de boom optimaal tot een mooie, volwassen boom kan uitgroeien.

Boom verplanten

Uw boom (ver)planten tijdens de winterrust

De beste periode om bomen te planten of te verplanten, is tijdens hun winterrust. 

Naakte wortels

Kluit

Tip:
plant nooit bomen in zeer vochtige periodes of in een uitgegraven plantput waar water in staat en/of tijdens de vorstperiode.

Kwaliteitsvolle bomen van de betere kwekerijen

Omdat wij enkel kwaliteitsvolle bomen willen leveren, bestellen wij onze bomen telkens bij de betere boomkwekerijen. Alle bomen worden door ons gekeurd bij levering op de werf of op de plaats van bewaring. Grotere bomen selecteren we zelf op de kwekerij. We keuren de bomen op de volgende kenmerken:

Voorbereiding & nazorg van bomen planten

Als u een boom wenst te verplanten, hou er dan rekening mee dat volwassen bomen veel voorbereiding en nazorg nodig hebben.

Volwassen bomen verplanten, is dus specialistenwerk. Wanneer u uw bomen enkele centimeters te diep plant, kunnen de boomwortels in de problemen komen en bestaat de kans dat uw boom het niet overleeft.

Wil u dat uw inspanning of investering niet verloren gaat? Contacteer ons dan. Boomverzorging Günther zal u deskundig advies geven en helpt u om uw boom op de juiste manier te verplanten.